Reserveer nu! 0031 (0)43-450 1977 of b.g.g. 0031 (0)6-3383 7531 info@karsveld.nl

Tuinen

Hasselt (België): Japanse tuin
Samen met Itami, haar Japanse partnerstad, ontwikkelde Hasselt op eigen grondgebied een Japans landschap. De bezoeker waant zich in een zeventiende eeuwse theetuin. in de dtuin zijn tevens een theehuis en ceremoniehuis gebouwd. Ook zijn klaterende waterpartijen aangelegd. De tuin is gelegen aan de Verwilghensigel (de Grote Ring).

Kerkrade: Botanische tuin
In deze in Kerkrade gelegen landschapstuin groeien vaste plantenborders, kruipplanten en Madagaskarplanten. Verder bevat het geheel een vijver, een kas en een informatiecentrum.

Landgraaf: Mondo Verde
In Mondo Verde is het mogelijk om in één dag een wereldreis te maken. Bij een zeventiende eeuws kasteel zijn de mooiste tuinen en gebouwen uit de gehele wereld bij elkaar gebracht. Zo is er een Toscaanse villa op een heuveltop met een klassieke beeldentuin. Verder is er de beroemde Leeuwenpatio van het Moorse Alhambra. Ook is een stukje woestijn aangelegd en een Japanse tuin. Tevens is een vogelvluchthal gebouwd waarin Australische vogels rondvliegen en een tropenhal maakt ook deel uit van het geheel. Verder is een alpenweide en een Monet-tuin aangelegd.

Valkenburg aan de Geul: Orchideeëntuin
De orchideeëntuin in het Gerendal is geopend in mei en juni. Het Gerendal bestaat onder andere uit de Wijlrébossen, Sint Jansbos, en de Dolsberg. Het gebied is bekend vanwege de kalkrijke grond en daarbij behorende flora en fauna. De tuin ligt tussen Oud Valkenburg en Schin op Geul.