Reserveer nu! 0031 (0)43-450 1977 of b.g.g. 0031 (0)6-3383 7531 info@karsveld.nl

Kastelen

Eén van de facetten waar Limburg bekend om staat, is het grote aantal kastelen dat deze provincie rijk is. Omdat veel kastelen privébezit zijn, zijn ze alleen maar van buiten te bezichtigen. Een uitzondering hierop vormen Kasteel Hoensbroek en kasteel Alden Biessen.

Bilzen-Rijkhoven (Belgié): Kasteel Alden Biessen
Kasteel Alden Biessen is een internationaal toeristisch en cultureel centrum. Alden Biessen bestaat uit een groot aantal gebouwen, een beschermd natuurgebied en nieuw aangelegde kasteeltuinen. Kasteel Alden Biessen is dagelijks geopend.

Genoels-Elderen (België): Wijnkasteel Genoels-Elderen
Het oude kasteel van Genoels-Elderen werd gebouwd in opdracht van Godenoel van Eldern in de dertiende eeuw. In 1407 staken de Tongenaren het in brand en in de achttiende eeuw viel dit kasteel ten prooi aan vernielingen door Franse troepen. Het huidige kasteel dateert uit 1750. In 1850 werd het landgoed gerestaureerd door Graaf de Bochgrave.

Hoensbroek: Kasteel Hoensbroek
Dit kasteel was vanaf de dertiende eeuw tot 1927 het stamslot van de rijksgraven en markiezen Hoen von und zu Hoensbroek. Het kasteel werd in vijf achtereenvolgende fasen in de periode 1400 tot 1900 gebouwd. Het bestaat dan ook uit verschillende bouwstijlen: Middeleeuwen, Maaslandse Renaissance en Barok. Het totale complex ligt op drie omgrachte eilanden en is via drie bruggen toegankelijk. Kasteel Hoensbroek is één van de grootste kastelen van Nederland. Bovendien is dit het enige kasteel in Nederlands Limburg dat te bezichtigen is.