Reserveer nu! 0031 (0)43-450 1977 of b.g.g. 0031 (0)6-3383 7531 info@karsveld.nl

BASELIEKEN

Aken (Duitsland): De Dom
Eén van de beroemdste bouwwerken van Aken is de Dom. De Dom is de kerk waar meer dan dertig Duitse koningen zijn gekroond, de begraafplaats van Karel de Grote en sedert 1930 kathedraal van het bisdom Aken.

Hasselt (België): Virga-Jessebasiliek
Tijdens de Hasseltse heiligdomsvaart draagt men al sinds de vijftiende eeuw het Mariabeeld “Virga-Jesse” door de stad. Virga-Jesse verrichtte talrijke wonderen voor de Hasselaren. Vandaar dat het veertiende eeuwse beeld in 1731 een eigen plekje kreeg in een gloednieuwe ka[el: de huidige Virga-Jessebasiliek. Naast Virga-Jesse zijn in deze basiliek een mooi zeventiende eeuws barok hoofdaltaar en enkele praalgraven (afkomstig uit de abdijkerk van Herkenrode) te zien.

Maastricht: Schatkamer van de Sint Servaasbasiliek
Deze kerk in gebouwd boven het graf van de eerste bisschop van Nederland: St. Servaas. In deze kerk is onder andere een schatkamer met een collectie voorwerpen voor erediensten, schilderijen, beelden, ivoren en oosterse stoffen.

Maastricht: Schatkamer van de O.L. Vrouwekerk
Dit is een middeleeuwse kruisbasiliek, waarvan de oudste delen dateren uit de 11e eeuw. In de zijkapel bevindt zich een genadebeeld en in de schatkamer bevinden zich een groot aantal voorwerpen van kerkelijke kunstnijverheid waaronder processievaandels, kerkzilver en beelden.

Meerssen: Basiliek van het Allerheiligste Sacrament
Deze basiliek heeft een rijke historie met Romaanse en Gotische invloeden. Onder andere gerestaureerd in 1881 en in 1900. In 1938 werd de kerk verlengd met drie bogen en verheven tot basiliek.

Tongeren (België): Schatkamer van de O.L. Vrouwekerk
De Tongerse schatkamer is één van de rijkste van België. Met talrijke beeldhouwwerken, reliekhouders, ivoorwerk, textiel en edelsmeedkunst van de zesde tot negentiende eeuw.